2015. május 7., csütörtök

ALHASI FÁJDALOM - Gyors megoldás mindenféle alhasi fájdalomra - az enzimek fájdalomcsillapító hatása.

Akár bal oldali alhasi fájdalomról, akár jobb oldali alhasi fájdalomról van szó, mindkét esetben többféle szerv is lehet oka a fájdalomnak. Fokozódó mértékű erős alhasi fájdalom és alhasi szúró fájdalom esetén szoktunk leginkább megijedni, és gyorsan orvoshoz szaladni.

Jobb oldali alhasi fájdalom

Az alhasi fájdalom okai nőknél gyakran a menstruációs ciklushoz,peteéréshez kapcsolódnak, ezért a ők általában gyakrabban panaszkodnak alhasi görcsös fájdalomra.
Az alhasi fájdalom nőknél nyilván különböző szerveket érinthet, mint egy hasonló jellegű alhasi fájdalom férfiaknál.
Szúró alhasi fájdalom, jobb oldali alhasi fájdalom nőknél utalhat egy egyszerű szélgörcsre, veseproblémákra, petefészek és méhproblémákra, lágyéksérvre, de akár vakbélgyulladásra is. A vakbélgyulladás tipikusan jobb alhasi fájdalomként szokott előfordulni.
Az alhasi fájdalom jobb oldalon férfiak esetében ugyanezekre a problémákra utalhatnak: szélgörcs, veseproblémák, lágyéksérv, vakbélgyulladás, prosztata-, és hereproblémák.

Bal oldali alhasi fájdalom

Bal alhasi fájdalom esetén gyanakodhatunk a bal oldali veseproblémákra, petefészek és méhproblémákra, lágyéksérvre vagy a vastagél megbetegedésére.
Az alhasi fájdalom bal oldalon férfiak esetében is veseproblémára, lágyéksérvre és a vastagbél betegségére, a prosztata vagy a here megbetegedéseire utalhat. Bal oldali alhasi fájdalom nőknél leggyakrabban a vastagbél, a bal petefészek vagy a baloldali húgyutak problémájára utal.

Az alhasi fájdalom puffadás kíséretében jelentkezhet endometriózis kísérő tüneteként, de lehet a kezdődő Crohn-betegség jele is.

Húgyúti fertőzés is jelentkezhet akár baloldali vagy jobboldali alhasi fájdalomként. Ennek más jele is van; a csípős. fájdalmas vizeletürítés.

Nők esetében az alhasi fájdalom folyás kíséretében utalhat fertőzésekre, esetleg kismedencei gyulladásra is.

A szúró alhasi fájdalom mellett a tompa alhasi fájdalom is utalhat a méh vagy a petefészek daganatos megbetegedéseire.

Bal alhasi fájdalom nőknél ás férfiaknál egyaránt utalhat irritábilis bélszindrómára.

Derék és alhasi fájdalom leggyakrabban veseproblémák következtében alakul ki, de megjelenhet méhnyakrák vagy gerincprobléma esetén is. A derékfájás alhasi fájdalommal gyakran együtt jár. Ugyanígy az alhasi fájdalom derékfájással. Esetleg kezdődő terhességet is jelezhet a kettő együttes megjelenése.

Alhasi fájdalom hányinger kíséretében lehet oka miómának, petefészek-gyulladásnak,epekő megjelenésének, vakbélgyulladásnak vagy egyszerű menstruációnak.

A divertikulózis nevű betegség tipikusan baloldali alhasi fájdalom.

Ha az alhasi fájdalom középen jelenik meg, akkor ez utalhat hólyagproblémákra, nőknél méhproblémákra, férfiaknál pedig prosztataproblémákra.

Az állandó alhasi fájdalom daganat jelenlétére utalhat.

Szóval, mindent összevetve, ha bármilyen jellegű alhasi fájdalmunk van, megpróbálhatjuk kideríteni, hogy mitől is lehet. Elég nehéz, de esetleg sikerül. Persze, van olyan is, hogy valaki hiába jár orvosokhoz, a problémája mégis rejtély marad.  Én mindig inkább orvosmentes utakat keresek magamnak, házi és természetes megoldásokat akár fájdalom, akár bármilyen nem fájdalommal járó nyavalya jelentkezik a családban. Orvosokkal eddig nem sokra mentem.

Lényeg, hogy akármilyen jellegű vagy erősségű fájdalommal van dolgunk, jó, ha van kéznél valamilyen segítség a fájdalomra. Újabban egyre több kutatás fedezi fel és erősíti meg, hogy a szervezetünkben termelődő és a kívülről bevitt enzimeknek a hatása vetekszik a fájdalomcsillapító szerek hatásával. Sőt, hosszú távon az enzimek sokkal előnyösebbnek bizonyulnak, hiszen a fájdalomcsillapítók káros mellékhatásaival nem kell számolni. 
Gyakorlatilag minden fájdalom a szervezet helyi gyulladt állapotát jelzi, az enzimek pedig megszüntetik a gyulladásokat, ezért van kiemelkedő szerepük a fájdalom kezelésében. Csupa ehetetlen, emészthetetlen ételeket fogyasztunk, amelyekben kevés a nyersek aránya. Pedig ezek tele vannak enzimekkel, amelyek megoldhatnák a problémáinkat. Aki bírja, fogyasszon nyers ételeket. Néhány hét alatt, pár hónap alatt biztosan meggyógyul. Aki nem bír nyerseken élni, az meg fogyasszon táplálékkiegészítő formájában enzimeket. Például ezeket a fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő enzimeket. Az itt kapható táplálékkiegészítők nagyjából harmadáron van a hazai árakhoz képest. A szállítás ingyenes. Ráadásul 5 dollár kedvezmény jár az először rendelőknek, ha beírják a WOZ123 kuponkódot a vásárláskor. Az a tapasztalatom, hogy nem érdemes a gyors szállításokat igénybe venni, hacsak nincs sürgősen szükség a csomagra, ugyanis ezekre mindig megfizettetik az Áfá-t. Igaz, hogy 10-20 napba is beletelik, amíg megjön a csomagom, de ingyen jön és ÁFA nélkül.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése